Kucharze z Grand Sal wywalczyli przepustkę do finału Primerba Cup 2011

Primerba 588

Primerba 590aPrimerba 625Primerba 774

Białe bąbelki przypominające swym wyglądem mydlane bańki, wydobywały się z malutkiej szklanki, niczym lawa wyrzucana przez wulkan, były w pełni jadalne z wyczuwalną nutką alkoholu. Czary? Nie, to dzieło kucharzy z Hotelu Grand Sal – Michała i Dariusza Kuduków. W półfinale tegorocznej Primerby Cup mistrzowie smaku z Wieliczki pokonali 12 drużyn z całej Polski, zajmując zaszczytne drugie miejsce.

Kucharze z Grand Sal zacierają granice między sztuką kulinarną, a magią. Podczas zawodów Primerba Cup 2011 puszczają wodze fantazji. Nie ma dla nich rzeczy niemożliwych. Jury z 1175 punktów jakie mogły uzyskać drużyny, przyznało im ich aż 1130 – zaledwie 30 punktów mniej niż drużynie zwycięskiej. Tak niewielka różnica dodała kucharzom Grand Sal skrzydeł. 12 września, w finale, z pewnością znów zaskoczą wszystkich ciekawym pomysłem i niepowtarzalnym smakiem przygotowywanych dań.

Konkurs Primerba Cup jest organizowany od 2006 roku, w ciągu tych 5 lat zyskał uznanie w środowisku gastronomicznym i obecnie uważany jest za jeden z najważniejszych konkursów w Polsce. Bracia Michał i Dariusz Kudukowie jesienią będą walczyć o udział w Kulinarnym Pucharze Polski roku 2012.

 

Szczegółowe informacje:

Hotel Grand Sal****

Wieliczka, Park Kingi 7,

Tel. +48 12 289 81 10,

e-mail: hotel@kopalnia.pl

www.grandsal.pl


Sprawdź: Noclegi Małopolskie, Hotele Małopolskie, Noclegi Kraków

Kucharze z Grand Sal zacierają granice między sztuką kulinarną, a magią. Podczas zawodów Primerba Cup 2011 puszczają wodze fantazji. Nie ma dla nich rzeczy niemożliwych. Jury z 1175 punktów jakie mogły uzyskać drużyny, przyznało im ich aż 1130 – zaledwie 30 punktów mniej niż drużynie zwycięskiej. Tak niewielka różnica dodała kucharzom Grand Sal skrzydeł. 12 września, w finale, z pewnością znów zaskoczą wszystkich ciekawym pomysłem i niepowtarzalnym smakiem przygotowywanych dań.