Kucharze z Grand Sal znowu najlepsi!

P1040413-220x165

6 kwietnia w Rzeszowie odbyły się kulinarne zmagania w ramach tegorocznej edycji konkursu Primerba Cup. Mistrzowie smaku z Restauracji Grand Sal – Michał i Dariusz Kudukowie zajęli pierwsze miejsce w eliminacjach regionu południowo-wschodniego.

Konkurs Primerba Cup podzielony jest na kilka etapów. Pierwszy z nich polega na przysłaniu zgłoszenia do konkursu. Z wszystkich zgłoszeń jury wybiera tylko 49 zespołów, które biorą udział w eliminacjach.

Drugi etap – konkurs eliminacyjny – podzielono na siedem regionów. W każdym z regionów walczyło siedem drużyn. W zawodach regionu południowo-wschodniego udział wzięli kucharze z Rzeszowa, Krakowa, Krosna i Zakopanego, a wśród nich oczywiście reprezentacja Hotelu Grand Sal. Michał i Dariusz Kudukowie wywalczyli pierwsze miejsce, tym samym kwalifikując się do półfinału.

Zadaniem uczestników, w ramach konkursu eliminacyjnego, było przygotowanie, w czasie 1 godz. 40 minut, sześciu zakąsek i sześciu dań głównych z narzuconych przez organizatora produktów. Bracia Kudlkowie zdobyli serca jury przygotowując m.in. pieczony comber z miętową kruszonką, buraczkami z malinami, konfiturą jagodową, musem marchewkowo-ziemniaczanym i sosem żurawinowym.

Kolejne zmagania już 8 czerwca w Poznaniu. Kucharze z Restauracji Grand Sal będą walczyć o nominację do zawodów o kulinarny Puchar Polski 2012!

.

.

Szczegółowe informacje:

Hotel Grand Sal****

Wieliczka, Park Kingi 7,

Tel. +48 12 289 81 10,

e-mail: hotel@kopalnia.pl

www.grandsal.pl


Sprawdź: Noclegi Małopolskie, Hotele Małopolskie, Noclegi Kraków